2012. november 27., kedd

Nyári állapot




Nyár közepére elég szépen kifejlődtek a növények. Sikerült kollégámtól házilag kikotyvasztott hidropóniás tápoldathoz hozzájutnom. Azóta is használom, láthatóan a paradicsom nagyon szereti. A salátaféléknek nem igazán használ, fele annyi tápanyagra van szükségük, nagyobb arányú nitrogéntartalommal.





















A képeken látszik, hogy a jégsaláta kicsit kiszáradt. Következő két nap alatt egyből életre kapott amint pótoltam az időközben elpárolgott vízmennyiséget.
Sajnos a nyaralások illetve hétvégi távollétek a nyári melegben teljesen elpárologtatták a vizet, valamint a zöldségek is többet vettek fel belőle, így a képeken látható növények teljesen kipusztultak. A paradicsom bírta október végéig, de annak is már csak a félméter hosszú szára végén volt friss hajtása, persze az is elpusztult és egy darab félig érett paradicsom hozott.

Azt a következtetést vontam le az esetből, hogy nagyobb víztárolót kell használnom, így a másfél literes flakonokat kétliteresekre cseréltem. Ősszel akár két hétig is lehetett használni vízpótlás nélkül. Az újonnan ültetett paradicsom és paprika nagyon szerette a helyzetet, de most hogy már 4 órakor sötét van, elkezdtek kókadozni. Elhatároztam, hogy mesterséges kiegészítő fényt fogok használni ami még sötétedés előtt bekapcsol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése