2012. november 26., hétfő

Próbaüzem

Sziasztok!

Kicsit késve írok. Próbáltam összeszedni azokat a képeket amiket az elején készítettem.

 

A képen látható három fordított ásványvizes flakon ami egy negyedikre van ráerősítve. A három flakon alja lyukfúróval pont annyira van kivágva, hogy a szája beleférjen és belülről van rácsavarva a már előre kifúrt kupak. Mindegyik falkonon van vágva tapétakéssel egy nagyobb odú amibe nagyjából belefér egy eldobhatós műanyag pohár, esetleg kettőt is lehet rá vágni szembe egymással, hogy a növényünk mind a két irányba terjeszkedhessen.
Az alsó tároló flakonból kiindul egy 6 mm belsőátmérőjű (a képen 3 mm, de azt hamar kicseréltem, mert szaporátlan volt) műanyag (benzin)cső, aminek a végébe be van kötve egy 3 mm átmérőjű levegő beömlő cső, aminek a másik vége a képen a kenyér :) mögött lévő akváriumi légpumpára  van kötve.



A második képen nagyjából látszik, hogy a levegőbeömlő cső csatlakozása a vízcsőhöz a flakon alján van, hogy minél nagyobb legyen rajta a nyomás vagyis minél több víz legyen fölötte, különben nem lesz benne elég kraft és a víz legfeljebb csak a feléig fog felmenni a csőnek, onnan visszafolyik.
A következő képen látható, hogy a vízcső a felfüggesztésként üzemelő rúdon át van vezetve és vissza a felső flakonra vágott lyukba van bevezetve. Ha jól van beállítva a tornyunk és 6 mm belsőátmérőjű csövet használunk akkor megfelel, de ha esetleg kisebb a cső, vagy úgy jött össze a lépés akkor szörcsögő kotyogós kávéfőzőre emlékeztető hangot ad ki minden egyes víz löketnél. Erre lehet szerelni egy hangtompítót ami egy kifúrt vitaminos dobozból és egy kis darab csőből áll. A vízcsövünk végét bedugjuk a vitaminos doboz egyik végébe, a másik csődarabot pedig a másik végébe dugjuk, és úgy állítjuk be, hogy kb. egy szinten legyen a doboz aljával, így nem marad benne felesleges víz, ha középen volt a furat akkor érdemes függőleges helyzetbe beállítani a dobozt, hogy ne maradjon benne egy csepp víz sem feleslegesen.



Amikor a képek készültek még csak a próbaüzem volt, nem sötétítettem le a gyökérrészt és növény sem volt benne. Arra voltam kíváncsi, hogy valóban működik-e a technológia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése